Sök efter recept

Kalvköttbullar med rödbeta och potatis & blomkålstomp

JulköttbullmmosEnkelt och fräsch måltid som passar som vardagsmat men även till bjudning.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 500 gram kalvfärs, 12 %

  • 2 st färska rödbeta

  • 1 ägg

  • 2 tsk mortlad kryddpeppar (5 st) & kryddnejlika(5 st) & 5 hel svartpeppar

  • ½ rödlök

  • 1 msk smör "eko" (för löken)

  • salt

    Mos

  • 6 potatisar "eko" 

  • ½ blomkål "eko"

  • 70 gram smör "eko"

  • salt & peppar

  • Kryddor: 3 lagerblad, 10 vitpepparkorn, 5 kryddpepparkorn, 2 stjärnanis, 10 korianderfrön

Tillbehör:

  • 1 pkt frysta eller färska rårörda lingon + 1 msk honung eller agavesirap.
  • riven pepparrot
  • valfria grönsaker

 

Gör så här:

  1. Gör moset: skala potatis och skiva dem och lägg dem i vatten som kokas i ca 10 min, tillsätt strimlad blomkål och sjud 5 min till. Häll av lite av vattnet och mixa ihop med smör, salt & peppar.
  2. Ugn på 185-200 grader och hacka rödlök som svettas i smör i en stekpanna på låg värme, låt svalna (för köttbullarna). Skala rödbeta och riv på ett rivjärn, minsta delen.
  3. Blanda ihop köttbullarna, rulla och lägg på en plåt med bakpapper. In i ugn i ca 10-12 minuter, högt upp.
  4. Riv pepparrot och koka upp frysta lingon och smaka av med lite honung (1 msk).
  5. Servera med valfria primörer ex stekta haricoverts.

 

 


 fridhs neg

Kontakt:

0768-404042
info@fridhs.se

 

Följ oss på sociala medier:
Prenumerara på vårt nyhetsbrev!

vit fb   vit insta