Sök efter recept

Syrlig raw cheesecake med mango, kiwi och basilika

cheescake webGer ca. 8-10 portioner.

Ingredienser botten:

  • 18 små dadlar (urkärnade)
  • 40 gram sesamfrö
  • 40 gram pumpafrö
  • 50-60 gram mandelmjöl (1,5-2 dl)
  • 2 tsk dadelsirap eller agavesirap
  • 1 nypa salt
  • Lite vatten om botten inte binder sig

Fyllning:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • ½-⅔ dl agavesirap
  • 1 dl citronsaft eller limesaft eller blanda
  • 1 dl kokosolja
  • ½ msk äkta vaniljpulver
  • 2 tsk badaboo pulver (går att utesluta, finns på Life eller Ica maxi)
  • ½ tsk gurkmeja (för färgen)

Topping:

  • ½-⅔ färsk mango
  • 1 kiwi
  • ½ dl äggvita
  • 1 näve färsk basilika
  • 2 msk chiafrö
  • Vatten

Gör så här:

  1. Börja med botten genom att mixa ihop och platta ut i en form (medelstor) och vill du ha en hög cheesecake en mindre form.
  2. Mixa ihop fyllningen och häll över botten. Platta ut och plasta formen.
  3. Ställ i frysen, ca 1 timme.
  4. Gör toppingen genom att mixa ihop alla ingredienser, vatten har du i om den är för fast. Men den ska inte vara för lös i heller.
  5. Ta ut cheesecaken från frysen och på med toppingen.
  6. Tillbaka in i frysen och låt sätta sig i minst 1 timme till. Går fint att göra dagen innan.

 fridhs neg

Kontakt:

0768-404042
info@fridhs.se

 

Följ oss på sociala medier:
Prenumerara på vårt nyhetsbrev!

vit fb   vit insta