Sök efter recept

Vegetariskt

Här har vi samlat våra vegetariska recept. Smakar gott och gör gott!

Rödbetsbiffar med ugnsrostad kikärt och blomkålssallad

IMG 4067En rätt jag tillagade som jag inte trodde skulle bli en WOW upplevelse men vad fel jag hade. Blev otroligt gott! Givetvis kan man ge sin touch genom att rosta med bacon om man inte vill ha vegetariskt. Så testa detta recept!

Ingredienser till 4-6 portioner:

Rödbetsbiffar

  • 4 stora rödbetor

  • 3 fasta potatisar 

  • 1 bit eko purjolök 

  • 2 ägg 

  • 2 msk Leilas glutenfria mjölmix

  • ½ kruka persilja 

  • 0,5 dl parmesanost 

  • salt & peppar

Sallad

  • 1 huvud eko blomkål 

  • 1 – 2 pkt eko kikärtor

  • ½ squash

  • 3 vitlöksklyftor

  • olivolja

  • salt & peppar

Tillbehör:

  • Hjärtsallad 

  • Pumpafrön

  • Dressing: 0,5 dl laktosfri crème fraiche, ½ citron, 0,5 dl riven parmesan, 0,5-1 dl vatten, s&p. Rör ihop!

 

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbeta och potatis tunt, lägg i durkslag och salta lätt. Krama ur lite vätska och över i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop och vila i kyl, 10-15 min.
  2. Ugn på 200 grader och låt kikärtor rinna av under vatten. Torra rosta dem lätt i en stekpanna med vitlöken. Över på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Dela blomkål och squash och tillsätt. Ringla över olivolja, salt & peppar.
  4. In i ugn i ca 30 minuter.
  5. Forma biffar och stek i olivolja, 2 min/sida.
  6. Gör dressingen och servera hjärtsallad och pumpafrön till. 

 

Rödbetsbiffar

 

 


Himmelsk röd linslasagne med kesoröra

RödlinslasagneEn fröjd för munnen kan jag utlova, som har ett högt innehåll av protein, så passar perfekt som träningsmat och en bas med massa fiberika grönsaker som kroppen mår bra av. Vill du inte ha lasagneplattor på durumvetemjöl går det lika bra med glutenfritt alternativ eller bönvariant. Kan även hoppa det helt och varva med ex aubergine.

Ingredienser till 4-5 portioner:

Grönsakskompott

  • 1 burk eko krossad tomat + 4-5 dl vatten

  • 1 bit purjolök

  • 2 msk hackad ingefära

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 morötter

  • 1 eko paprika

  • 1 bit zucchini

  • 2 msk tomatpure

  • 2 msk balsamvinäger

  • 2,5 dl röda linser (sköljs i kallt vatten)

  • Kryddor: 1 tsk chiliflakes, ½ tsk gurkmeja, 2 tsk curry

  • salt & peppar

Kesoröra

  • 500 gram keso

  • 3  eko ägg

  • 2 msk fryst persilja

  • salt & peppar

Tillbehör:

  • 6-8 100 % lasagneplattor på durumvetemjöl eller annat alternativ 

  • 1 dl parmesanost 

 

Gör så här:

  1. Ugn på 200 grader.
  2. Ta fram en kastrull och ner med krossad tomat och vatten. Koka upp och tillsätt hackad purjolök, ingefära, vitlök, morot, paprika, zucchini, tomtapure, balsamvinäger och kryddor.
  3. Småkoka 15 minuter.
  4. Tillsätt linserna och småkoka 5-7 minuter (mer vatten om det behövs), salt & peppar.
  5. Vispa ihop kesoröra.
  6. Varva lasagneplattor, kesoröra och grönsakskompott i en ugnsform och toppa med parmesanost.
  7. Grädda ca 30 minuter.

Näringsinnehåll på 1 portion (av 5 portioner)

Kalori: 410 (protein: 29 gram, kolhydrat: 44 gram, fett: 11-12 gram)

 

Linslasagne

 

 


Rödbetsbiffar med hummus på vita bönor och fräsch sallad

RödbetsbiffarGer 4 portioner.

Ingredisenser:

Rödbetsbiffar

  • 4-6 rödbetor
  • 2-3 stora potatisar
  • 1 bit purjolök
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt & peppar
  • Stekning: olivolja

Hummus

  • 1 burk eko vita bönor
  • 2-3 pressad vitlök
  • 1/2 citron (skal+saft)
  • 2 msk vit sesamfrö
  • 2 msk fryst persilja
  • 20 gram olivolja (1,5-2 msk) + extra vatten
  • 1 nypa himalayasalt och peppar

Fräsch sallad

  • 2 tomater
  • 1 bit gurka
  • 1 bit ananas
  • 1/3 paket laktosfri fetaost
  • Några blad romansallad
  • Dressing: 2 tsk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, nypa salt & peppar

Gör så här:

  1. Skala och kör rödbetor och potatis i en mixer med rätt rivjärntillägg eller får du riva själv med rivjärn. Lägg över i en sill och salta. Låt dra 5 min.
  2. Mixa ihop hummusen och tillsätt olivolja sist och lite extra vatten om du tycker den är för fast.
  3. Krama ur vätska från rödbet&potatis rivet och tillsätt ägg, potatismjöl och tunnt skivad purjolök. Smaka av med salt & peppar. Låt dra 5-10 minuter.
  4. Gör salladen så länge genom att hacka ner tomat, gurka, ananas och romansallad och smula ner fetaost. Smaka av med dressingen.
  5. Stek biffarna i olivolja, och jag tog en hand rödbetssmet och klicka ut med händerna i stekpannan. Stek 1 min/sida. 

 fridhs neg

Kontakt:

0768-404042
info@fridhs.se

 

Följ oss på sociala medier:
Prenumerara på vårt nyhetsbrev!

vit fb   vit insta