Sök efter recept

Banan- och fikonbröd

bananfikonbrocc88d

Ett saftigt och smakrikt bröd. Funkar som frukost eller som mellanmål och är perfekt att frysa in.

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 6 fikon
  • 2 ägg
  • 1 dl äggvita
  • 1 msk honung eller agavesirap
  • 4 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk muskotnöt
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl yoghurt 0,4 % (laktosfri)
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här:

  1. Ugn på 175 grader.
  2. Vispa ägg och honung fluffigt och mosa bananerna i en annan bunke och klipp ner fikon, rör ihop.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i banansmeten och sedan yoghurten.
  4. Rör sedan ner det i äggblandningen och sista i med pumpakärnorna. Rör ihop!
  5. Klä i en form med bakplåtspapper och ner med smeten.
  6. Grädda i 40-45 minuter, längst ner i ugnen.

 fridhs neg

Kontakt:

0768-404042
info@fridhs.se

 

Följ oss på sociala medier:
Prenumerara på vårt nyhetsbrev!

vit fb   vit insta