Sök efter recept

Efterrätter & desserter

Här nedan kan du ta del av recept för hälsosamma snacks, efterrätter och desserter.

Syrlig raw cheesecake med mango, kiwi och basilika

cheescake webGer ca. 8-10 portioner.

Ingredienser botten:

  • 18 små dadlar (urkärnade)
  • 40 gram sesamfrö
  • 40 gram pumpafrö
  • 50-60 gram mandelmjöl (1,5-2 dl)
  • 2 tsk dadelsirap eller agavesirap
  • 1 nypa salt
  • Lite vatten om botten inte binder sig

Fyllning:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • ½-⅔ dl agavesirap
  • 1 dl citronsaft eller limesaft eller blanda
  • 1 dl kokosolja
  • ½ msk äkta vaniljpulver
  • 2 tsk badaboo pulver (går att utesluta, finns på Life eller Ica maxi)
  • ½ tsk gurkmeja (för färgen)

Topping:

  • ½-⅔ färsk mango
  • 1 kiwi
  • ½ dl äggvita
  • 1 näve färsk basilika
  • 2 msk chiafrö
  • Vatten

Gör så här:

  1. Börja med botten genom att mixa ihop och platta ut i en form (medelstor) och vill du ha en hög cheesecake en mindre form.
  2. Mixa ihop fyllningen och häll över botten. Platta ut och plasta formen.
  3. Ställ i frysen, ca 1 timme.
  4. Gör toppingen genom att mixa ihop alla ingredienser, vatten har du i om den är för fast. Men den ska inte vara för lös i heller.
  5. Ta ut cheesecaken från frysen och på med toppingen.
  6. Tillbaka in i frysen och låt sätta sig i minst 1 timme till. Går fint att göra dagen innan.

Saftig och gudomlig Kärleksmumskaka

KärleksmumskakaEn super saftig kaka och väl värd att testa. Kan skippa glasyren och den är dessutom gluten och laktosfri.

Ger ca 10 portioner och varje bit innehåller 230 kalorier

Ingredienser botten:

  • 100 gram kokosolja

  •  

    2 eko ägg

  •  

    0,5 dl Kokossocker

  •  

    1 dl stevia strö

  •  

    1 dl potatismjöl eller lailas glutenfria

  •  

    1 msk Fiberhusk

  •  

    2 tsk bakpulver

  •  

    1 tsk vaniljpulver

  •  

    4 msk raw kakao

  •  

    1 dl osockrad mandeldryck

     

Glasyr:

  • 50 gram kokosolja (inte smält, rumsvarm)

  •  

    2 msk espressokaffe

  •  

    2 dl florsocker

  •  

    1/2 msk raw kakao

  •  

    1 tsk vaniljpulver

  •  

    Topping: 2 msk kokosflingor

     

Gör så här:

  1. Ugn på 175 grader och smält kokosolja.
  2. Vispa ägg, kokossocker och steviaströ poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Blanda ner mandeldryck och kokosolja.
  5. Smörj en springform med kokosolja och kokosflingor och ner med smeten. Grädda 30 minuter i mitten av ugnen.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Blanda ihop glasyr och bred över kakan.

Morotskladdkaka med citronfrosting

morotskladdkaka webEn kladdkaka för dig som vill undvika för söta bakverk och har i vita bönor vilket gör att kakan får ett högre proteininnehåll, vilket är super! För mina smaklökar en väldans god morotskladdkaka. Skulle nog chansa på att en bit ligger runt 250 kcal. Bra att veta om man vill hålla koll på sitt dagliga intag.

Ingredienser för 10-12 bitar:

  • ⅔-1 paket vita bönor ”eko”
  • 2 ägg
  • 3 msk honung
  • 4 msk kokosolja ”smält”
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel & kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 1 dl sojamjölk eller annan dryck
  • 6 aprikoser eller dadlar
  • 2 medelstora morötter
  • ½ pkt sockerfri choklad (Marabou) eller 86 % mörk choklad

morotskladdkaka 002 webFrosting:

  • 1 pkt lätt Philadelphia ost
  • 1 dl lättkvarg
  • ½ citron (”saften”)
  • 2 msk honung eller annan sötningsmedel
  • ½ tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Ugn på 175 grader.
  2. Skala och riv morötterna på den tunnare delen av rivjärnet.
  3. Mixa ihop aprikoser eller dadlar med vita bönor och tillsätt ägg och honung och mixa igen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten, blanda ihop.
  5. Smält kokosoljan och tillsätt i smeten ihop med sojamjölken. Är den för fast än tillsätt mer vätska.
  6. Ner med det rivna morötterna.
  7. Klä en forms botten med bakplåtspapper och smörj med kokosolja och mandelmjöl som täcke.
  8. Hacka chokladen och rör ner i smeten.
  9. Ner med smeten i formen och grädda ca 35-45 minuter i ugnen. Beror på hur kladdig man vill ha den.
  10. Blanda ihop frostingen som läggs på när kakan har svalnat.

Bakad proteinbar med chokladsmak

proteinbar webDessa är super enkla och räcker till 8-10 mumsbitar. Passar perfekt att äta innan träning då den håller dig pigg och mätt länge. Åt en precis och undrar om jag nu ens orkar äta middag inom kort. I dessa bars har jag använt mig av ett proteinpulver som en jag känner har tagit fram. Vad som gör detta extra bra är att mjölken kommer från gräsbetade kor och sötningsmedlet är från honungspulver, så inga artificiella sötningsmedel. Tummen upp på den!

Ingredienser till 8-10 bars:

  • 3 dl fiberhavregryn eller glutenfri havregryn
  • 2 skopor Matters proteinpulver chokladsmak
  • 2 msk kakao
  • 1 dl hasselnötsmjöl eller annat nötmjöl
  • 1 dl torkade aprikoser
  • Nypa himalaya salt
  • 1 – 1 ½ banan
  • 5 dadlar
  • 3/4 – 1 dl äggvita

Gör så här:

  1. Ugn på 175 grader.
  2. Mixa ihop banan, dadlar och äggvita.
  3. Över i en skål och ner med de andra ingredienserna, blanda väl.
  4. Låt svälla i 5 minuter.
  5. Bred ut i en ugnsform med folie i.
  6. Grädda i ugn i ca. 10-14 minuter.
  7. Skär i 8-10 bitar och förvara i kylen.

Kladdkaka på svarta bönor

Ingredienser:IMG 1622 web

  • 380 gram svarta bönor (1 pkt)
  • 175 gram färska dadlar (8 st)
  • 100 gram mörk choklad 70 %
  • 40 gram kokosolja (1 dl)
  • 30 gram chiafrö
  • 2 ägg
  • 2 msk kokossocker
  • 3-4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 20 gram gojibär (½ dl)
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Ugn på 175 grader. Skölj bönorna, mixa med dadlarna (urkärnade) och chiafrö.
  2. Smält chokladen med kokossocker och kokosolja.
  3. Vispa upp äggen och ner med choklad blandningen.
  4. Tillsätt kakao, bakpulver, salt och rör till en smet.
  5. Ner med bönbladningen och rör om till en slät smet.
  6. Lägg ner i en hög form med bakplåtspapper (jag tog en brödform) och grädda 20-25 minuter.
  7. Låt svalna och servera med färska hallon och vispad grädde.

Jag vispade upp en pro pudding ”vanilj” med extra vanilj och vatten. För lägre kaloriinnehåll. Går även bra med vispad kyld kokosgrädde med vanilj i.


Chokladbollar med proteinpulver

chokladbollar web

Ingredienser för 12 st:

  • ½ dl mandlar
  • 3 färska dadlar
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl bovete kross (sköljd i varmt sedan kallt vatten)
  • 1 tsk vanilpulver
  • 1 skopa choklad proteinpulver “Matters”
  • ½ dl äggvita
  • 1 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Rulla i kokosflingor
  2. Mixa ihop mandlar och dadlar och tillsätt havregryn och bovetekross. Mixa snabbt.
  3. Ner i en skål och blanda ner övriga ingredienser.
  4. Låt vila 5 minuter i kylen och rulla bollar som sedan vänds i kokosflingor.

Snickersbars

Ett mättande och super enkelt recept som passar perfekt som förlossningssnack, mellanmål innan träning eller som godis. Kan ha i proteinpulver för extra protein för dig som tränar hårt. Kan även utesluta mörkchoklad om man inte gillar det och ha på hackade jordnötter innan man barsen bakas av i ugnen. 

 

Snickersbars

Ingredienser för 12 st:

  • 8 st färska dadlar 

  • 100 gram naturella nötter

  • 50 gram jordnötter + 50 gram jordnötssmör

  • 2 dl glutenfri havregryn 

  • 1 dl hel linfrö

  • ½ dl kokosflingor

  • 2-3 msk agavesirap

  • 1 dl kvarg eller kokosgrädde (toppen)

  • 2 äggvitor

  • nypa himalaya salt

  • Topping: ½ pkt mörk choklad 86% och ½ dl hackade jordnötter

     

Gör så här:

  1. Blötlägg nötter och dadlar för sig i ca 1-2 timmar.
  2. Ugn på 225 grader.
  3. Mixa dadlar och över i en bunke och mixa nötterna (inte för hårt) och blanda ner övriga ingredienser.
  4. Smörj en form (15*15 cm) med kokosolja och sesamfrö och tryck ut smeten.
  5. Grädda 15 minuter och låt svalna.
  6. Ringla över smält mörk choklad och hackade jordnötter.

Kalori/bar: 206 (protein: 7 gram, kolhydrat: 14 gram, fett: 13 gram)


 fridhs neg

Kontakt:

0768-404042
info@fridhs.se

 

Följ oss på sociala medier:
Prenumerara på vårt nyhetsbrev!

vit fb   vit insta